Interrail újdonságok 2016-ban

Sajnos drágultak a jegyárak, de legalább végre próbálkoznak valami újjal is.

-2gesnedenproductfolder_interrail.jpg

 

Nőttek az árak

Az Interrail oldalán az off-seasonnek megfelelően továbbra is 15%-os kedvezményekkel találkozhatunk. Vagyis ha március 31. előtt veszel jegyet (legkésőbb május 16-i induló dátummal), akkor kevesebbet kell fizetned. Viszont az alapárakat csendben megemelték. Például a tavalyi év hasonló időszakához képes bő 3%-kal nőtt a 30 napos Global pass ára. Ez egyébként mindössze 15 eurót jelent, ami egyáltalán nem vészes. Ezt a 15 %-os akciót egyébként még ősszel is meg szokták ismételni.

 

Már itthon is szabad(abb) a gazda

Enyhítettek az anyaországokra kirótt korlátozáson. Idéntől már nem kell azt tervezni, hogy merre lehet a legjobb ár/idő arányban elhagyni az országot, hiszen két utazás (az elutazás és a hazaérkezés) ingyenessé vált. Erre 1-1 napot biztosít az Interrail, viszont mind a korlátlan, mind a rugalmas bérletekben fel kell tüntetni a dátumokat. Utóbbinál sajnos nem ajándék a 2x1 nap, beleszámít az utazásba.

 

Új Premium szolgáltatás

eurail_premium-04.png

A Premuim egy kiterjesztett Interrail jegyet jelent, a következő plusz szolgáltatásokkal:

  • Ingyenes helyjegy: interneten előre váltva nem kell fizetnünk a helyjegyekért
  • Kedvezményes taxi szolgáltatás: az nem derül ki pontosan, hogy mit jelent a kedvezmény és egy olyan taxitársaságot neveznek meg (Conxxe), amiről elég kevés információt találni.
  • Ingyenes mobilos Tripwolf idegenvezető: elég döcögős szolgáltatásnak tűnik.

Dicséretes, hogy próbálkoznak valami újdonsággal, de összességében nem tűnik túl vonzó ajánlatnak. Az átlagosan 35 eurós felár ugyan nem tűnik vészesnek, de a cserébe kapott előnyökkel se bántak túl bőkezűen. Elsősorban az idősebb korosztálynak lehet érdekesebb a Premium, akik jellemzően tervezettebben kezdenek neki egy ilyen utazásnak.

Az Interrail Premiumot elsőként Olaszországban vezették be és csak Olaszországon kívüli, de európai lakcímmel vehető igénybe. A legolcsóbb jegy 122 euróba kerül, amiért egy 26 éven aluli fiatal egy hónapon át összesen három napot utazhat másodosztályon.

 

Bővült a rugalmas bérletek repertoárja

Tovább szegmentálódott a rugalmasan felhasználható jegyek köre. Az ötnapos bérlet ezúttal már 15 napon keresztül is felhasználható. Bevezették a 7 és 15 napos flexibilis, egy hónapon keresztül felhasználható bérleteket.

A legolcsóbb, néhány kivétellel az egész kontinensen használható bérlet tehát ezentúl 200 euró lesz, az új, 7 és 15 napos jegyek pedig 246 és 361 eurótól indulnak.

 

Az Interrail jegyeket online ide kattintva tudod megvásárolni.

Ha személyesen váltanád meg a jegyedet, kattints ide, a hazai jegyirodák listájáért. Ugyanitt megtalálod a szolgáltatás összefoglalóját magyarul is.

 

Címkék: Interrail